BEHANDELVORMEN

 

 

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden er  naalden geplaatst op bepaalde acupunctuurpunten in je lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Middels de naalden beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan waardoor  blokkades en stagnaties opgelost worden en  herstel weer op gang kan komen. Wij bieden meerdere vormen van acupunctuur zoals; traditionele acupunctuur, elektro-acupunctuur, laser-acupunctuur en dry needling.

 

 

Medische acupressuur massage (Tui Na)

Tui Na is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Middels verschillende manuele technieken en manipulaties kunnen blokkades en stagnaties in het lichaam opgelost worden. Op specifieke punten wordt druk uitgeoefend waardoor energie en bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen en het zelf-herstellend vermogen van het lichaam, gestimuleerd kan worden. 

 

 

Cupping

Bij cupping worden op bepaalde punten op het lichaam glazen cups aangebracht die vervolgens vacuüm trekken. Door het vacuüm wordt de doorbloeding sterk gestimuleerd en kunnen energieblokkades opgeheven worden. Cupping  is zeer geschikt als aanvulling op een acupunctuur of Tui Na behandeling.

 

 

Energetische Qigong behandelingen

Qigong is tweeledig. Het is een bewegingsvorm en oefentherapie maar ook een geavanceerde energetische behandelvorm. Het doel van een behandeling is het opheffen van energieblokkades en het herstellen van de gezonde doorstroom van energie. Deficiënties  worden aangevuld en het lichaam wordt weer terug teruggebracht naar een gebalanceerde toestand. 

 

 

Lifestyle en voedingsadvies

Ziektepreventie en optimale vitaliteit gaat niet alleen over de balans tussen inspanning en ontspanning, rust en beweging,  attitude en handelsgedrag maar ook over voeding en voedingspatroon. Wij bieden jou uitgebreid lifestyle en voedingsadvies waardoor je exact begrijpt hoe jij je vitaliteit, geluk en welzijn kunt vergroten. Hierbij wordt je voorzien van gedegen theoretische en praktische kennis waardoor je aandacht kunt besteden aan de kunst van gezond blijven en ziektepreventie.

 

 

Psycho-educatie

Psycho-educatie wordt ingezet om cliënten  voor te lichten over psychische problemen, zoals bijvoorbeeld angst, depressie, trauma of autisme. Deze voorlichting wordt gegeven aan de cliënt en zonodig aan diens partner, familielid, vriend of kennis. Psycho-educatie geeft jou en de belangrijkste mensen in je omgeving handvatten die helpen om beter met de problematiek om te kunnen gaan . 

 

 

Pedagogisch advies 

Opvoeden kan soms een zware taak zijn. Zeker wanneer er bij het kind sprake is van gedragsproblemen, een ontwikkelingsstoornis of een combinatie daarvan.  Middels training, psychologische begeleiding of psycho-educatie  voor het kind maar ook de opvoeder(s) kan er gewerkt worden aan gedragsverandering. Zowel het kind als de opvoeder(s) leren om beter om te kunnen gaan met de problematiek.

 

 

 

 

THERAPIEËN

 

 

Aandachtgerichte cognitieve therapie

Aandachtgerichte cognitieve therapie  betreft een mindfulness-based therapievorm waarbij we, ten opzichte van aversieve innerlijke ervaringen (gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen), een open, oordeelvrije en nonreactieve houding   ontwikkelen. Hierdoor komt acceptatie op natuurlijk wijze naar de voorgrond waardoor psychische problemen en innerlijke conflicten naar de achtergrond verdwijnen.  

 

 

Lichaamsgerichte therapie

Bij deze therapievorm wordt het lichaam als uitgangspunt genomen van het therapeutisch proces en je wordt bewust gemaakt van de psychologische betekenis van het lichaam. Wanneer we langdurig met psycho-emotionele problemen rondlopen, vertalen deze zich als blokkades in het lichaam. Door op juiste manier contact te maken en aandacht te hebben voor het lichaam kunnen emotionele klachten in de vorm van lichamelijke klachten verholpen worden.

 

 

Ontspanningstherapie 

Wanneer lichaam en geest langdurig overvraagd zijn geweest kan ontspanningstherapie een uitkomst bieden. Niet alleen worden lichaam en geest begeleid naar diepe ontspanning, ook leer je de kunst van het ontspannen. Hierbij krijg je alle kennis en vaardigheden aangereikt om zodoende ontspanning een grotere plek in je leven te geven.

 

 

Fytotherapie

Aanvullende op diverse behandelvormen en therapieën kunnen kruiden, tincturen en paddenstoelen worden voorgeschreven. Deze prescripties hebben vaak een specifieke gezondheidsbevorderende  functie. 

 

 

Qigong oefentherapie

Qigong kan gezien worden als de oosterse fysio-oefentherapie. De oefentherapie kan ingezet worden om het bewegingsapparaat te versterken, de ademhaling te verbeteren, de vitaliteit te doen vergroten en de algehele gezondheid te versterken.

 

 

Systeemtherapie

Deze vorm van therapie kan ingezet worden wanneer er problemen zijn binnen het leefsysteem rondom de hulpvrager. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om problemen binnen het gezin of om relatieproblemen tussen twee partners. Systeem therapie is erop gericht de harmonie binnen het systeem te herstellen. 

 

 

TRAININGEN

 

 

Mindfulnesstraining 

Er zijn vele mindfulness stromingen. De mindfulnesstraining die bij Tao You wordt onderwezen heeft haar wortels in verschillende oosterse non-dualiteit tradities en is een nonduale vorm van mindfulness. Zij gaat daarom verder en dieper dan de meer gangbare populaire object-gerichte mindfulness stromingen. 

 

 

Meditatietraining

Ook onze meditatietraining is gefundeerd op technieken uit diverse oosterse nondualiteit tradities. De meditatievormen zijn traditioneel en zijn gericht op een systematische training van de hersenen en het zenuwstelsel met bewustzijnsverruiming als uiteindelijk doel. Aandacht, beeldend verborgen, compassie, gewaar zijn en experiënteel reflectie-vermogen worden middels specifieke oefeningen getraind.

 

Hoogsensitiviteitstraining

Hoogsensitief zijn kenmerkt zich door het intenser ervaren van je  buitenwereld en  je binnenwereld. Het leven komt daardoor intenser bij je binnen waardoor je jezelf gauw overprikkeld kan voelen. Wanneer hoogsensitiviteit niet tot uiting kan komen, kan dit leiden tot serieuze psycho-emotionele, en fysieke klachten. Tijdens deze training leren we je om van hoogsensitiviteit je kracht te maken. Je leert een 'open systeem' te zijn en sterker in jezelf te staan.

 

 

Ademhalingstraining

Gezond en ruimer ademen is gezonden en ruimer leven. Veel mensen kampen met gezondheidsklachten vanwege een ongezonde manier van ademen. Tijdens deze reeks trainingen krijg je zicht op je ademhaling en leer je een optimale wijze van ademen aan. Ook leer je hoe je middels je ademhaling je lichaam en geest kunt beïnvloeden. 

 

 

Qigong training 

Qigong is een eeuwenoude Chinese geneeskunst die gericht is op het cultiveren van je levensenergie (Qi), het vergroten van je vitaliteit, het verbeteren van je gezondheid en het in balans brengen van lichaam en geest. Qigong oefeningen kenmerken zich door specifieke bewegingspatronen en ademhalingstechnieken die steeds weer een andere gezondheidsbevorderende functie hebben. In onze school wordt er wekelijks lesgegeven in verschillende Medische-, Taoïstische en Boeddhistische Qigong vormen. 

 

Tai Chi training 

Tai Chi is een interne Chinese gevechtskunst die voornamelijk beoefend wordt om interne energie te cultiveren en de gezondheid te bevorderen. Tijdens de bewegingen ligt het accent voortdurend op het steeds zachter maken van het lichaam. Bij Tao You wordt er  les gegeven in verschillende stijlen; Lee, Yang en Chen. 

Kung Fu training

Feng Shou Kung Fu is de zelfverdedigings- of Kung Fu vorm die bij Tao You wordt aangeboden. Het is een interne of zachte stijl. Niet de ontwikkeling van uiterlijke spierkracht, maar de ontwikkeling van innerlijke Qi kracht is het doel. Typerend voor Feng Shou Kung Fu zijn de zeer snelle, vloeiende bewegingen. Allen vanuit volledige ontspanning zachtheid. 

 
 
 

WAT ZIJN JULLIE TARIEVEN? 

Het intakegesprek (max. 30 minuten) is geheel kostenvrij. De kosten per consult zijn €65,00 (max. 60 minuten). Betaling contant, of achter af per factuur. Onze therapeuten zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen. Consulten worden door verzekeraars vergoed vanuit een aanvullend pakket. Raadpleeg je eigen polis voor meer informatie. De kosten van een event kan contant worden voldaan of via een TIKKIE of IDEAL betaalopdracht die je na verwerking van je aanmelding ontvangt.

 

 

 

Tao You Body & Mind Center

AGB: 90008272

R.M.M. Stol

Lid NVA 

Lid KAB

AGB: 90029366

J. Lesquillier

Lid VBAG 21805011

Lid RBCZ 180734R

AGB: 90105795

IK BEN ER WEER

“Ik was zo vastgelopen in het leven en wist geen uitweg meer. Zij gaven mij weer hoop. Ik voel me fitter en vitaler en er is veel meer rust in mijn hoofd. Ik ben zo blij met mezelf.” 

 

—  Josje

TY-Seal.png

​© TAO YOU 2019 - All Rights Reserved