WEKELIJKS ALLERLEI LESSEN 

Het heel jaar door kun je verspreid over de week verschillende lessen volgen in diverse  Yogastijlen, Qigong-systemen en Tai Chi vormen. Onze docenten zijn allemaal gecertificeerd. Zij zijn zeer bevlogen en deskundig en hebben jarenlange ervaring in beoefening en lesgeven.

Zij zoeken voortdurend naar verdieping van hun vak.

Om lessen bij Tao You te kunnen volgen dien je een abonnement te nemen bij onze partner MyFit. MyFit Vitaliteitcentrum bevindt zich naast Tao You. Met het abonnement kun je onbeperkt alle lessen volgen bij Tao You en mag je tevens onbeperkt bij MyFit fitnessen en groepslessen volgen.

 MYFIT STANDAARD: € 9,80 per week 

Geïnteresseerd geraakt? Kom gerust langs bij ons centrum en  neem een gratis proefles.

 

Qigong

 

Qigong is een eeuwenoude Chinese geneeskunst die gericht is op het cultiveren van je levensenergie (Qi), het versterken van de gezondheid en het integreren van lichaam en geest. Kenmerkend voor Qigong oefeningen is het combineren van verschillende bewegingspatronen, aandacht-instructies en ademhalingstechnieken die steeds weer een andere gezondheid bevorderende functie hebben. In onze school wordt er lesgegeven in medische Qigong vormen en in diverse authentieke traditionele, Taoïstische en Boeddhistische vormen.

Tai Chi

 

Tai Chi, languit T'ai Chi Ch'uan, is een interne Chinese gevechtskunst die voornamelijk beoefend wordt om de gezondheid te bevorderen. Bij Tai Chi zoeken we de balans tussen yin en yang en bewegen we vanuit onze interne stroming waarbij we tijdens het bewegen voortdurend  proberen om het lichaam  steeds verder te ontspannen. Het langdurig beoefenen van Tai Chi leert je om vanuit ontspanning te reageren op de voortdurend veranderlijke omstandigheden.  

Bij  onze school wordt er les gegeven in de verschillende Tai Chi stijlen.

Yoga

 

Wekelijks zijn er lessen in verschillende yoga vormen waaronder Hatha Yin Yoga, Yin Yoga, Yoga Nidra en Strongflow Yoga. Hierdoor is een keuze in actieve- en langzame vormen. Bij Hatha Yin Yoga zoeken we de afwisseling van dynamische bewegingen en verstillende houdingen op. Bij Yin Yoga wordt het accent gelegd op het langzaam rekken en strekken van het bindweefsel en zenuwbanen. Strong Flow Yoga is een meer fysiek uitdagende, intensieve dynamische yogavorm.  Yoga Nidra is een meer meditatieve yogavorm.

 

Meditatie

 

Meditatie is gewaar zijn. Het is bij je directe ervaring blijven van 'wat is'. Staand, zittend of zelfs in beweging.  Onze meditatietraining is gefundeerd op technieken uit diverse oosterse nondualiteit tradities. De meditatievormen zijn gericht op een systematische training van de hersenen en het zenuwstelsel met bewustzijnsverruiming als uiteindelijk doel. Aandacht, beeldend verborgen, compassie, gewaar zijn en experiënteel reflectie-vermogen worden middels specifieke oefeningen getraind.

LESTIJDEN

Yoga

 

Hatha Yin Yoga

Maandag : 13.15 - 14.10  /   20.30 - 21.25      

Woensdag : 13.15 - 14.10

Vrijdag : 09.00 - 09.55               

 

Yin Yoga

Woensdag : 19.00 - 19.55 

Yoga Nidra

Woensdag : 20.00 - 20.55

Vrijdag : 10.00 - 10.55 

Strongflow Yoga

Zaterdag : 09.00 - 09.55

 

Qigong

Dinsdag : 09.30 - 10.25

 

Vrijdag : 09.00 - 09.55    

 

Tai Chi

Dinsdag: 20.30 - 21.25

 

 

IK BEN ER WEER

“Ik was zo vastgelopen in het leven en wist geen uitweg meer. Zij gaven mij weer hoop. Ik voel me fitter en vitaler en er is veel meer rust in mijn hoofd. Ik ben zo blij met mezelf.” 

 

—  Josje

TY-Seal.png

​© TAO YOU 2019 - All Rights Reserved