WEKELIJKS ALLERLEI LESSEN 

Het heel jaar door kun je verspreid over de week verschillende lessen volgen in diverse  Qigong-systemen, Kung Fu en Tai Chi vormen. Onze docenten zijn allemaal gecertificeerd. Zij zijn zeer bevlogen en deskundig en hebben jarenlange ervaring in beoefening en lesgeven.

Zij zoeken voortdurend naar verdieping van hun vak.

Om lessen bij Tao You te kunnen volgen dien je een abonnement te nemen. Met het abonnement kun je onbeperkt alle lessen volgen bij Tao You. Je betaalt altijd per kwartaal (jan, apr, jul, okt). Steeds voor aanvang van het nieuwe kwartaal ontvang je per mail een betaallink .

Kosten: € 40 per maand 

Geïnteresseerd geraakt? Kom gerust langs bij ons centrum en  neem een gratis proefles.

 

Qigong

 

Qigong is een eeuwenoude Chinese geneeskunst die gericht is op het cultiveren van je levensenergie (Qi), het versterken van de gezondheid en het integreren van lichaam en geest. Kenmerkend voor Qigong oefeningen is het combineren van verschillende bewegingspatronen, aandacht-instructies en ademhalingstechnieken die steeds weer een andere gezondheid bevorderende functie hebben. In onze school wordt er lesgegeven in medische Qigong vormen en in diverse authentieke traditionele, Taoïstische en Boeddhistische vormen.

Tai Chi

 

Tai Chi, languit T'ai Chi Ch'uan, is een interne Chinese gevechtskunst die voornamelijk beoefend wordt om de gezondheid te bevorderen. Bij Tai Chi zoeken we de balans tussen yin en yang en bewegen we vanuit onze interne stroming waarbij we tijdens het bewegen voortdurend  proberen om het lichaam  steeds verder te ontspannen. Het langdurig beoefenen van Tai Chi leert je om vanuit ontspanning te reageren op de voortdurend veranderlijke omstandigheden.  

Bij  onze school wordt er les gegeven in de verschillende Tai Chi stijlen.

Kung Fu

 

Feng Shou Kung Fu is de zelfverdedigings- of Kung Fu vorm die bij Tao You wordt aangeboden. Het is een interne of zachte stijl waarbij het accent voornamelijk ligt op het cultiveren van interne kracht. Bij deze Kung Fu stijl gaat het in de eerste instantie gaat om het verdedigen. Desondanks kenmerkt deze stijl zich door de karakteristieke verraderlijke maar vloeiende, bliksemsnelle bewegingen die de tegenstander in no-time  buiten gevecht kan stellen.

 

 

Meditatie

 

Meditatie is gewaar zijn. Het is bij je directe ervaring blijven van 'wat is'. Staand, zittend of zelfs in beweging.  Onze meditatietraining is gefundeerd op technieken uit diverse oosterse nondualiteit tradities. De meditatievormen zijn gericht op een systematische training van de hersenen en het zenuwstelsel met bewustzijnsverruiming als uiteindelijk doel. Aandacht, beeldend verborgen, compassie, gewaar zijn en experiënteel reflectie-vermogen worden middels specifieke oefeningen getraind.

LESTIJDEN

Qigong

Dinsdag : 09.30 - 10.25

 

Vrijdag : 09.00 - 09.55    

 

Tai Chi

Dinsdag: 20.30 - 21.25

 

Kung Fu

Dinsdag: 19.30 - 20.25

 

 

IK BEN ER WEER

“Ik was zo vastgelopen in het leven en wist geen uitweg meer. Zij gaven mij weer hoop. Ik voel me fitter en vitaler en er is veel meer rust in mijn hoofd. Ik ben zo blij met mezelf.” 

 

—  Josje

TY-Seal.png

​© TAO YOU 2019 - All Rights Reserved